YKS BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

2024 YKS

BAŞVURULARI

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Başvuru Tarihleri : 01-26 Şubat 2024

YKS Sınav Ücretleri (TYT/AYT/YDT Her Biri İçin) : 295,00 TL

Okul Türü :Lise (Resmi ve Gündüz Öğretimi Yapan Liseler)

Kodu : 10174

Alan Adı : Alan Ayrımı Olmayanlar

Alan Kod: 9008

Fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı olan adaylar: e-Devlet şifreleriyle “e-Devlet Kapısı” uygulaması üzerinden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıt olabileceklerdir.

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı olmayan veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartında fotoğrafı olmayan adaylar: 2024-YKS başvurularını, sınava başvuru süresi içinde (1-26 Şubat 2024) bir başvuru merkezinden yapacaklar ve süresi içinde (27 Şubat 2024 Son Gün) sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayabileceklerdir.

Bir başvuru merkezinden başvuru yapan adaylar, başvuru merkezine 45,00 TL Başvuru Hizmeti Ücreti ödeyeceklerdir.

DİKKAT: Adaylar, başvuru bilgileri sisteme kaydedildikten sonra süresi içinde sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Sınav ücretini süresi içinde yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmamış olacağından, sisteme girilmiş olan başvuru bilgileri silinecek, başvuru kayıt bilgileri iptal edilecek, bina/salon atamaları yapılmayacak, bu adaylar için Sınava Giriş Belgesi de düzenlenmeyecektir.

Not: YKS, 3 oturumlu bir sınavdır. YKS’ye başvuran tüm adayların, Temel Yeterlilik Testine (TYT) katılmaları zorunludur.

*ÖSYM tarafından merkezî yerleştirme yapılan programlar ile özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara girmek isteyen tüm adayların YKS’ye girmeleri zorunludur.

02-02-2024

Yayın: 02.02.2024 - Güncelleme: 02.02.2024 10:03 - Görüntülenme: 85