T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Şehit Serkan Yılmaz Anadolu Lisesi

SIFIR ATIK YARIŞMASI

Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde; atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir ülke ile yaşanabilir bir dünya bırakmak için Sıfır Atık Projesi uygulanmaktadır.

 Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı ile okul ve kurumlarında; atık yönetimi, sürdürülebilirlik ve  çevre dostu uygulamaların yaygınlaşması amaçlanmaktadır. Resmi ve özel okullarımızda öğrencilerde atık üretimini azaltmak, geri/ileri dönüşümü teşvik etmek ve çevreye duyarlılık konularında farkındalık oluşturmak, yenilikçi çözümleri geliştirmek amacı ile  "Sıfır Atık Yarışması"  planlanmaktadır. 

 Bakanlığımız resmî/özel anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin bireysel eserlerinin ve okulların iyi uygulama örneklerinin paylaşılması hedeflenmektedir.

Sıfır Atık Projesi kapsamında ''Atıktan Sanata İleri Dönüşüm Kategorisi'', ''Sıfır Atık Projeleri Kategorisi'' ve ''İyi Uygulama Yapan Okul Kategorisi'' olarak 3 (üç) farklı kategoride yarışma düzenlenmektedir.  

 Bu itibarla, "Sıfır Atık Yarışması"nın  Ek-1'de yer alan şartnamede belirtilen tarihlere uygun olarak, İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerince koordine edilmesi, okullara duyurunun yapılması,  komisyonların oluşturulması, sürecin her hangi bir aksamaya mahal verilmeden yönetilmesi, Ek-2'de yer alan yarışma afişinin okullarımızda uygun yerlere asılarak duyuruların etkinliğinin sağlanması önemli görülmektedir.

22-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.02.2024 - Güncelleme: 22.02.2024 09:02 - Görüntülenme: 145
Kaynak: dys
  Beğen | 14  kişi beğendi